Met de trein naar Sauerland

Een prima alternatief voor de auto

Verschillende populaire plaatsen in het Sauerland zijn per trein uitstekend bereikbaar. Reizen per trein naar Sauerland is niet alleen erg leuk; het reizen kan ook nog eens bijzonder goedkoop!


Trein Sauerland


Welke stations?

Verschillende plaatsen in Sauerland, waaronder populaire bestemmingen als Arnsberg, Bestwig, Brilon, Meschede, Olsberg, Willingen en Winterberg, beschikken over een treinstation. Vanaf deze stations kun je eventueel met de bus verder reizen.


Goedkope treintickets

De Deutsche Bahn biedt voor de deelstaat Nordrhein-Westfalen zogenaamde SchönerTagTickets aan. Met zo'n ticket kun je gedurende één dag onbeperkt reizen in de hele deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Het ticket is alleen geldig voor regionale treinen, dus niet voor sneltreinen en internationale treinen. Daarentegen mag je wél weer gebruikmaken van S-bahn, U-bahn, metro- en busverbindingen.

Heel handig: De Nederlandse stations Enschede, Arnhem, Venlo en Heerlen maken ook deel uit van het kortingsgebied. Vanaf deze stations kun je dus al met het SchönerTagTickets reizen.


Kosten van de kortingskaart

Er zijn twee typen SchönerTagTicket: één van 31 euro (geldig voor één persoon) en één van 46 euro, waarmee je met maximaal 5 personen mag reizen. Als je met 5 mensen reist, kun je dus voor slechts 9,20 euro per persoon reizen!


Niet in de spits

Door de week mag je pas na de spits, dus vanaf 09:00, in de trein stappen. In het weekend geldt die beperking niet.


Fiets meenemen

In de meeste treinen kun je ook je fiets meenemen. Hiervoor moet wel een extra kaartje van € 5 per fiets aangeschaft worden. Houd wel rekening met het feit dat er in elke trein slechts plaats is voor een beperkt aantal fietsen.

Groepen van 5 personen of meer worden verzocht vooraf even contact op te nemen met de helpdesk ('Kundendialog') van de Deutsche Bahn.


Kortingskaart aanschaffen

Je kunt de SchönerTagTicket aanschaffen via de website van de Deutsche Bahn. Betalen kan met Creditcard of Paypal.

Meer informatie vind je via onderstaande link naar de website van Deutsche Bahn:

Tips Met de trein naar Sauerland