Wintersport in Sauerland

Lekker dicht bij Nederland

In het middelgebergte in het midden van Duitsland ligt het Sauerland op een hoogte variërend van 200 meter in het Ruhrgebied tot ruim 840 meter in Winterberg. De skigebieden in Sauerland bestaan voornamelijk uit blauwe en rode pistes maar ook wel een enkele zwarte.

Het Sauerland ligt dichtbij Nederland. Als u een beetje kunt door rijden op de Autobahn, kunt u in drie uur vanuit Utrecht in Brilon, Willingen, Winterberg of Schmallenberg zijn.


Winterberg en Willingen

Winterberg is zeer populair onder Nederlanders omdat het zo dichtbij ligt. U kunt hier ook in de avonduren skiën op verlichte pistes.

Met 25 liften en 80 km loipes is Willingen misschien wel het beste gebied van het Sauerland voor een wintersport. In Willingen worden elk jaar een Wereldbeker-wedstrijd schansspringen georganiseerd op de Mühlenkopfschanz. De Mühlenkopfschanze is zelfs de grootste ski-schans ter wereld.


Aaneengesloten

Tussen half december en half maart kunt u rekenen op sneeuw in het Sauerland. Gelukkig staan er ook nog ruim 100 kunstsneeuwinstallaties die elke dag voor een optimale conditie van de pistes en de loipes zorgen. Een netwerk van 150 skiliften hebben Wintersport-Arena-Sauerland tot een groot aaneengesloten wintersportgebied gemaakt.


Een serieus skigebied

In het Sauerland zijn in de afgelopen tien jaar enorm veel pensions, hotels en Gasthöfe gebouwd. U zit in moderne liften, er zijn sneeuwkanonnen en uitdagende pistes. In combinatie met de Duitse Gründlichkeit is het Sauerland inmiddels een serieus skigebied.

Daar waar het vroeger 'prima voor een weekendje' was, past het Sauerland nu in het rijtje Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Italie. En dat op iets meer dan 400 kilometer van Utrecht!

Tips Wintersport in Sauerland